× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

24-02-2014

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - BMA

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - BMA

Meteen winst voor Freddy Loix in de BMA ŠKODA Fabia S2000

Amper een week na de Legend Boucles de Spa had team BMA, de formatie van Bernard Munster, een erg belangrijke afspraak in Landen. De eerste manche van het Belgian Rally Championship (BRC) 2014, deRally van Haspengouw, werd een grote ontdekking voor het team uit Petit-Rechain: de eerste samenwerking met Freddy Loix, de eerste wedstrijd met de ŠKODA Fabia S2000 en het eerste optreden in de kleuren van een invoerder. Voor de gelegenheid werd de staff van BMA versterkt met twee techniekers uit... Bulgarije! « Deze Fabia S2000 komt uit Bulgarije, vertelt Bernard Munster. Daar behaalde de wagen, voorzien van alle mogelijke evoluties, twee nationale titels. De twee Bulgaarse mecaniciens werken normaal voor Dimitar Iliev, de vorige eigenaar van de wagen. Ze kennen de wagen goed, zodat ze ons zeker van nut konden zijn om deze Fabia Super 2000 te leren kennen vanaf de eerste proeven op zaterdag. Deze mecaniciens zullen ons overigens ook tijdens de volgende wedstrijden komen helpen...»

Bernard Munster, die nooit iets aan het toeval overlaat, en zijn troepen vonden met Freddy Loix een ideale piloot... « We gaan uit van het principe dat een piloot zich goed zal voelen wanneer hij zich goed voelt in de wagen, vertelt de verantwoordelijke van BMA. Van bij de testsessie voor de wedstrijd begrepen we dat Freddy exact weet wat hij wil. Zijn feedback is heel precies en voor een team is het op die manier aangenaam werken. De testsessie werd in moeilijke weersomstandigheden afgewerkt, waardoor de ŠKODA Fabia S2000 heel goed afgesteld was voor dat soort weer. Freddy had dan ook aangekondigd dat hij meteen in de aanval zou gaan indien de proeven er nat bij zouden liggen zaterdagochtend. Dat is precies wat hij deed... »

We hebben op de eerste proeven de concurrentie verrast en we konden meteen een kloof slaan, waardoor zij moesten achtervolgen, vertelt Freddy Loix. Het is logisch te denken dat je voorzichtig moet zijn wanneer de proeven er delicaat bij liggen, maar anderzijds wist ik dat ik hen zou kunnen verrassen in die omstandigheden door voluit aan te vallen, met een kleine veiligheidsmarge onder de voet." Het resultaat spreekt voor zich: het duo Loix-Gitsels zou de leidersplaats niet meer uit handen geven en meteen een overwinning boeken met de ŠKODA Fabia S2000.

« Het ganse team is natuurlijk heel blij met deze zege, vervolgt Munster. Volgens mij kan een snelle en betrouwbare Super 2000 dit seizoen een gooi doen naar de Belgische titel. De R5's zullen niet voor Ieper arriveren en het parcours van de TAC Rally, de volgende manche van het BRC, moet de Fabia van ons team nog beter liggen. In de Rally van Wallonië zal het moeilijker worden, zeker wanneer het droog is, maar we moeten elke wedstrijd rijden in functie van het kampioenschap. Dat betekent winnen wanneer het mogelijk is, maar ook kiezen voor de punten als dat nodig is. We hebben het volste vertrouwen in Freddy Loix om de juiste strategie te hanteren... »

Deze maandag heeft BMA een debriefing georganiseerd om de balans op te maken van de Rally van Haspengouw om de volgende afspraak al voor te bereiden. Niets wordt aan het toeval overgelaten...

« Als kers op de taart won François Kicq, genavigeerd door Philippe Thunus, de categorie PH in Historic, de categorie voor FIA-gehomologeerde wagens, in Landen, gaat Bernard Munster verder.  Zijn Porsche 911 werd ook ingezet door BMA. Het was voor François, 4de in het algemeen klassement in Historic, zijn eerste echte rally, nadat hij voorheen vooral in 'raids' reed, zoals in Marokko. Het zoveelste bewijs, een week na de Legend Boucles, van de expertise van BMA op het vlak van historic rallywagens... »

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen