× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

24-02-2014

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Ford Fiesta R200 - Kevin Demaerschalk - Joachim Wagemans

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Ford Fiesta R200 - Kevin Demaerschalk - Joachim Wagemans

Demonstratie van de Ford Fiesta's R200 in de Rally van Haspengouw

Kevin Demaerschalk 1ste 2WD en 8ste algemeen

In de eerste manche van het Belgisch rallykampioenschap, de Rally van Haspengouw, hebben de twee Ford Fiesta's R200 ingezet door TeamFloral meteen hun potentieel getoond met een prachtig resultaat. Kevin Demaerschalk domineerde de andere voortrekkers, zowel de R3's als de R2's, en behaalde een fantastische 8ste plaats in het algemeen klassement. Joachim Wagemans eindigde op een knappe 12de plaats bij zijn kennismaking met de Fiesta R200.

In Landen niets dan tevreden gezichten in de clan van Ford na deze eerste manche van het Kampioenschap van België Rally. Voor de eerste keer bracht TeamFloral twee Ford Fiesta's R200, een evolutie van de huidige Fiesta R2 die in de Ford Fiesta SportTrophy gebruikt wordt, aan de start. De R200 heeft een nationale homologatie in Klasse NCM en beschikt dankzij de inlaatcollector over een vermogen van 200 pk. Het team van Jean-Marc Valckenaere en Roeland Verschaeve was natuurlijk in de wolken met de prestatie van Kevin Demaerschalk en Joachim Wagemans.

Bij zijn terugkeer aan het stuur van een Ford Fiesta, de wagen waarmee hij zich in de kijker reed in 2010, ging Kevin Demaerschalk meteen sterk van start. Hij zette de snelste tijden neer bij de voortrekkers en was duidelijk sneller dan de R2's, de R3's en de deelnemers aan het Junior Kampioenschap. "Het is genieten met deze R200," lachte de jonge piloot uit Hoeilaart, genavigeerd door Bram Eelbode. "Ik vond meteen mijn goed gevoel terug dankzij het fantastische chassis van de Fiesta. Met de nieuwe inlaat is de motor krachtiger in alle toerentallen zonder dat de Fiesta moeite heeft met de tractie, hoewel het parcours erg glad is. Misschien had ik nog een plaatsje hoger kunnen eindigen, maar ik heb de richtlijnen van het team in het slot van de wedstrijd opgevolgd (lacht). Ik wist dat het resultaat heel belangrijk was."

Joachim Wagemans, die zijn seizoen 2014 kwam voorbereiden, was ook gecharmeerd door de Fiesta R200: "De wedstrijd begon niet te best voor mij, want ik ging even van de baan op de eerste proef en daarna reden we lek, maar ik ben heel tevreden over het verloop van de wedstrijd, mijn chrono's en de samenwerking met Erwin Mombaerts, die zijn ervaring met mij deelde. De top 10 was zeker haalbaar. Deze R200 is een R2 met nog meer kwaliteiten en met een krachtigere motor die meer koppel heeft. Wat me verraste was de tractie bij het uitkomen van de bochten, ondanks de toename van het vermogen. Het enige jammere is dat deze Fiesta R200 niet mee kan strijden in het Junior Kampioenschap van België. Ik kijk al uit naar de Rally van Wallonië, waar ik opnieuw zal starten met deze Fiesta R200."

Ook in Cockermouth, in de thuisbasis van M-Sport, werd de Rally van Haspengouw nauwlettend gevolgd. "Kevin reed een fantastische wedstrijd met de Ford Fiesta R200. Hij drukte zijn stempel op de wedstrijd in moeilijke weersomstandigheden," lachte Andrew Wheatley, de Business Development Manager van M-Sport. "Joachim kende een beetje pech met de tweede R200, waardoor hij de top 10 miste. Deze knappe resultaten bevestigen dat het chassis van de Fiesta blijft schitteren. Met een dertigtal extra paarden, dankzij de nieuwe inlaatcollector, is de Ford Fiesta weer opnieuw toonaangevend bij de voortrekkers."

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Verwante artikelen