× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

23-02-2014

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Chris Van Woensel

"We zaten op de limiet in de finale!"

Met een tweede plaats achter een sublieme Freddy Loix hebben Chris Van Woensel en Rik Snaet een schitterend resultaat behaald in de Rally van Haspengouw. In de een razend spannende finale ging Chris tot het uiterste om de tweede plaats te verdedigen tegen de intrinsiek veel snellere Impreza S12B van Kris Princen. Het verschil bij de finish was amper 0"9, wat nog vergroot werd door een straftijd van een halve minuut voor Princen.

"In de East Belgian Rally verloren we met twee tienden de tweede plaats aan Kobus in het donker. Dat wilde ik geen tweede keer laten gebeuren! We zijn echt maximaal blijven aanvallen om Princen en Kobus achter ons te houden. Meer kon ik echt niet uit de Subaru halen," lachte Chris bij de finish. 

In de eerste ronde, toen de proeven er bijzonder glad en vettig bij lagen, nam Chris een voorzichtige start, maar na de middag trok hij alle registers open. 

"De proeven lagen er vanochtend heel verraderlijk bij. Iedereen heeft wel zijn momentjes gehad. Zelf dacht ik ook een paar keer dat we in een gladde remzone de bocht niet zouden halen, maar de remmen van een WRC zijn fenomenaal. Het is ongelofelijk hoe laat je kan remmen met deze Subaru wanneer de differentiëlen hun werk doen. Vanaf de tweede ronde hebben we maximaal aangevallen, met twee snelste tijden algemeen als resultaat."

De ganse dag was Chris in gevecht met zijn merkgenoot, Kris Princen, die over een gesofisticeerde S12B beschikte.

"Onze wagens zijn niet te vergelijken, want die van Princen is een stuk jonger en verder geëvolueerd. Toen het droger werd, kwam Princen sterk opzetten, maar wij bleven voluit gaan om hem onder druk te houden. De tweede plaats is een opsteker voor het vervolg van het seizoen met onze Subaru in de kleuren van Yokohama."

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen