× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

14-02-2014

BMA runt de officiŽle Skoda Fabia S2000 van Freddy Loix en Johan Gitsels!

BMA runt de officiŽle Skoda Fabia S2000 van Freddy Loix en Johan Gitsels!

Hij is enkele uren geleden gearriveerd in de ateliers in Petit-Rechain en de leden van team BMA van Bernard Munster bewonderen hem met fonkelende ogen. Hij, dat is de Skoda Fabia S2000 waarmee Freddy Loix en Johan Gitsels op jacht gaan naar de Belgische rallytitel, bovendien in de kleuren van de Belgische invoerder van het merk. Voor team BMA is dit veel meer dan goed nieuws. Het is een bekroning... « Voor de eerste keer zal het team werken voor een invoerder, » lacht Bernard Munster. « We zijn allemaal bijzonder enthousiast over deze unieke kans. De goede verstandhouding met Freddy Loix dateert al van de jaren '90, toen we nog concurrenten waren, hij met een Opel en ik met een Renault. Sindsdien is er veel wederzijds respect. Hij is bijzonder nauwgezet, zelfs maniakaal in de benadering van zijn wedstrijden. Exact zoals wij. Johan Gitsels heeft al ettelijke wedstrijden voor ons team afgewerkt en dat is hem duidelijk bevallen. Samen met Skoda Import hebben Freddy en Johan beslist om ons het vertrouwen te geven voor een seizoen dat veelbelovend oogt. We zijn heel tevreden met die blijk van waardering en we zullen er alles aan doen om de uitdaging tot een goed einde te brengen... »
 
De samenwerking kan in de nabije toekomst leiden tot andere uitdagingen. « Het is geen geheim dat Skoda een R5-versie van zijn Fabia ontwikkelt, » vervolgt de verantwoordelijke van BMA. « Het is aan ons om goed werk te leveren in 2014 met de S2000 om ons te profileren voor de toekomst. We werken dus op korte en midellange termijn met een project op lange termijn in het achterhoofd. Dat is heel interessant... »
 
Voor de start van het Belgian Rally Championship op zaterdag 22 februari in Haspengouw rondom Landen (Rally van Haspengouw), slaat BMA zijn tenten op in Spa voor de traditionele Legend Boucles de Spa. Het team zet maar liefst drie Porsches 911 type Safari in, terwijl de troepen van Bernard Munster nog een vierde wagen bij zullen staan. « Grégoire de Mévius en Alain Deveza komen, samen met mij, aan de start, » herneemt Bernard Munster. « Vorig jaar strandde ik op een zucht van de overwinning. Ik kan je verzekeren dat we na het tussenseizoen de batterijen weer helemaal opgeladen hebben en resoluut mikken op de zege in Spa. We zullen ons ook ontfermen over de prachtige Renault 5 Turbo van de Fransman Paul Chieusse, een collega uit het Kampioenschap van Frankrijk Rally's op Onverhard. Ik wil trouwens ook vermelden dat mijn vrouw Andrée Hansen eveneens aan de start komt, als copilote van de Fransman François Lethier in een Peugeot 504 V6 Coupé, een gelijkaardige wagen als die van zijn landgenoot Franck Montagny. »
 
Het is duidelijk. De kans op technische werkloosheid is de komende dagen onbestaande bij team BMA, waar hard gewerkt wordt aan de Porsches en de Skoda. Het autosportseizoen 2014 is definitief gelanceerd...

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen