× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

10-02-2014

Nieuw reglement houdt Filip Pyck uit de Belgische Rally's

Nieuw reglement houdt Filip Pyck uit de Belgische Rally's

In 2012 schafte het rallyteam van Filip Pyck de Mitsubishi Lancer Evo 9 aan om het kampioenschap te rijden in de klasse 3. Blijkt nu dat de wagen vanaf dit jaar niet meer wordt toegelaten in het criterium. Daarbovenop worden in het BFO-BRC kampioenschap de klassen herschikt zodat ze zich dit seizoen met de Mitsu zouden moeten meten met de s2000, R5 en R4 wagens. Een onmogelijke opdracht dus.

Vorig jaar reed Filip Pyck nog alle wedstrijden van het BFO-BRC kampioenschap en stond ook telkens aan de finish, met als kers op de taart de Belgische kampioenstitel in klasse 3.

Groot is de teleurstelling in het rallyteam sedert bekend werd gemaakt hoe de zaken dit jaar zullen worden herschikt. Dit team zal noodgedwongen moeten uitwijken naar andere wedstrijden en bijgevolg en jammer genoeg  niet meer veel in België te zien zijn.

Het programma dat zal worden gereden betreft onder andere  Noord-Franse wedstrijden zoals Routes du Nord, Touquet, Bethune,…. Ze zullen daar alvast door de buren hartelijk worden onthaald…en ongetwijfeld zullen de trouwe supporters ook wel graag de grens oversteken om deze mooie rally’s te volgen.

 

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Verwante artikelen