× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

29-09-2013

Patrick Snijers wint East Belgian Rally met Porsche 997 - Compleet verslag van de wedstrijd

Patrick Snijers wint East Belgian Rally met Porsche 997 - Compleet verslag van de wedstrijd

Net zoals in 2012 was de Belgisch kampioen reeds gekend voor de East Belgian Rally en was de kersvers kampioen afwezig… Maar zonder kampioen Loix aan de start was de wedstrijd veel spannender. Vooraf was het moeilijk te voorspellen of een Super 2000, een WRC of een GT zou winnen.

Vanaf de eerste meters was het duidelijk dat het parcours op maat was van de Logi-Technic Porsche 997 van Patrick Snijers. Hij was dan ook de snelste starter, maar kon nooit een deftige voorsprong uitbouwen. ‘De lange’ moest de ganse wedstrijd blijven aanvallen, want de Corolla WRC van Sebastien Sturbois was nooit veraf.

De Waalse Toyota piloot kreeg in de laatste ronde problemen met de koppeling en moest opgeven, pas toen had Snijers vrij spel. Kris Princen werd voor de wedstrijd bestempeld als favoriet in een Subaru Impreza WRC S9, maar de Subaru kende snel problemen en Princen mocht na 3 proeven al inpakken.
De andere Impreza WRC, de S5 van Chris Van Woensel was een pak betrouwbaarder. De bandenhandelaar leek goed op weg om bij zijn eerste wedstrijd af te sluiten op een 2de plaats, maar dat was buiten de Fiesta S2000 van Nederlander Hermen Kobus gerekend. In de allerlaatste proef kon Kobus nog de tweede plaats behalen, met amper 4 tienden voor op Van Woensel.

Vincent Verschueren, in de oostkantons met startnummer 1 op de Polo, maakte een goede start. Na de eerste 3 proeven stond hij tweede, maar toen kwamen Sturbois, Van Woensel en Kobus opzetten. De Polo van Verschueren kon het tempo niet aan en hij moest zich tevreden stellen met de vierde plaats.

Anthony Martin maakte voor de wedstrijd theoretisch nog kans op de titel in groep N, hij won ook overtuigend de groep N met een vijfde plaats algemeen. Filip Pyck, die meer dan de helft van de wedstrijd zonder vijfde versnelling reed, werd tweede in de klasse en had met deze punten voldoende punten voor zijn eerste Belgische titel!

Bij de voorwiel aangedreven wagens stond er geen maat op de Citroen DS3 van Caren Burton, hij sloot af als zesde algemeen net voor de Peugeot 208 R2 van Cedric Cherain, de Porsche GT3 van Tim Van Parijs, de Fiat Punto van lokale specialist Stephann Herman en de beste junior Boon in de 208 R2.

Bij de Ford Fiesta’s was er zoals verwacht een strijd tussen Neuville, Tiedeman en van der Marel. Tiedeman gaf echter iets na halverwege koers op met een kapotte motor, Neuville was de snelste Fiesta met een mooie 11de plaats algemeen en een heel knappe 7de tijd op de laatste proef. Neuville hield in de eindstand zelfs de Toyota Celica GT-4 van Melissa Debackere achter zich…

Bij de Historics stond geen maat op Yannick Bodson. In een Escort MKII domineerde de caféhouder uit Bomal de volledige wedstrijd. Hij won met ruime voorsprong op Asona van Hermann Rainer en de Borman. De top 5 werd afgesloten door Kristof Kerkhove en Patrick Mylleville. Vooral Kerkhove doet zo een goede zaak voor het historic kampioenschap. Tobi Vandenberghe viel door een lekke band buiten de top 5, maar liet van zich horen door vaak als snelste Vlaming af te klokken…

Het Criterium werd gewonnen door de Renault Clio van Bruno Blaise. Na de opgave van Franky Boulat had Blaise een meer dan ruime voorsprong op de Clio van Deyer en de BMW van Lommers.

 

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen