× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

29-09-2013

Wedstrijdverslag East Belgian Rally: Patrick Snijers

Wedstrijdverslag East Belgian Rally: Patrick Snijers

Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels (Porsche 997 GT3) hebben de East Belgian Rally gewonnen, dat is de voorlaatste wedstrijd van het BK Rally. Snijers reed van start tot finish aan de leiding en wint voor de Nederlander Hermen Kobus (Ford Fiesta S2000) die als tweede eindigt. De derde plaats is voor Chris Van Woensel (Subaru Impreza WRC).

Bij afwezigheid van kampioen Freddy Loix werd een open strijd aangekondigd en dat werd het ook. Patrick Snijers legde meteen zijn kaarten op tafel en reed de snelste tijd. Voornaamste tegenstander Kris Princen (Subaru Impreza WRC S9) kreeg technische problemen en moest al snel opgeven. Nadien sloeg Snijers aanvallen af van Kobus, die al in de eerste rit van de baan ging, alsook van Sturbois die tijdens de eerste nachtelijke rit in de fout ging.  Snijers en Gitsels bleven foutloos, hielden de focus en winnen voor het eerst sinds de betreurde Condroz van 2011. Die wedstrijd buiten beschouwing genomen dateert de laatste echte zege van Patrick Snijers al van de Haspengouw rally 2009.

“Ik ben heel tevreden met deze zege en wil naast het BMA team van Bernard Munster mijn sponsor Logi-technic bedanken. Eigenlijk hadden we geen budget om deze wedstrijd te rijden maar mijn co-rijder Johan Gitsels, de CEO van Logi-technic, had deze wedstrijd nog nooit gereden en wou hier absoluut starten.  Zonder zijn inbreng had ik hier niet aan de start kunnen staan, laat staan winnen. De zege in de Condroz buiten beschouwing gelaten is dit de eerste echte zege van Johan en mezelf. Dit was geen makkelijke wedstrijd maar Johan was een perfecte gids. De manier waarop hij de nota’s las was fantastisch” zegt Patrick Snijers.

“Dit was de snelste wedstrijd die ik ooit gereden heb” pikt Johan Gitsels in. “Komt daarbij dat we beiden geen parcourskennis hadden. Vrijdag zijn we twee keer over het parcours gegaan en nadien heb ik alles netjes overgeschreven. Voor mij was dit de eerste keer dat ik aan de start kwam. Patrick reed deze wedstrijd twee keer.  Beiden zijn we elk op onze manier voluit gegaan. Hij achter het stuur, ik bij het lezen van de nota’s. Mijn stem is helemaal kapot. Regelmatig ging de intonatie omhoog en ik voelde meteen dat Patrick daarop reageerde. Dat geeft je als co-rijder een enorme voldoening moet ik zeggen.”

“Johan en ikzelf wisten dat bij droog weer we hier kans maakten om een mooi resultaat neer te zetten. Uiteraard wil je altijd winnen maar je moet toch altijd een slag om de arm houden. Dit is een nieuwe wagen die drie weken geleden vlak voor de Omloop van Vlaanderen op vrijdagavond om 17.00u van de trailer rolde. In Roeselare kenden we niet het minste technische probleem en ook vandaag verliep alles vlekkeloos. Verbluffend werk van Bernard Munster en zijn team die de voorbije weken de wagen nog verfijnden” aldus Patrick Snijers.

“Vooraf spraken we met elkaar en was het podium ons doel” aldus Johan Gitsels. “En kijk, we staan op het podium en nog wel op het hoogste schavotje. Dit geeft een enorme voldoening in de investering die we gedaan hebben. De Logi-technic MINI loste de verwachtingen niet helemaal in, de Porsche blijkt nu de goede keuze te zijn. Akkoord Freddy Loix was er niet maar belangrijker, wij waren er wel. En de andere deelnemers waren ook niet de minste. Dat iedereen hard heeft moeten trappen kan je afleiden uit de kleine tijdverschillen. We hebben gebikkeld om elk tiende van een seconde en dat maakt het geheel nog mooier.”

“De zege oogt misschien simpel maar dat was het allerminst” puft Snijers nog na. “We hebben van start tot finish aan de leiding gereden maar we hebben flink onze tenen moeten uitkuisen om voorop te blijven. Kobus en Sturbois gingen in de fout waardoor we wat ademruimte kregen. In de voorlaatste rit verloor ik bijna 20 seconden omdat ik het iets te voorzichtig aanpakte en wou controleren. Sinds de jaren 80 ben ik actief in de rallysport maar ik heb nooit eerder zo hard moeten rijden als vandaag. Dit laat het beste verhopen voor de toekomst. Ik hoop dat deze overwinning iets los maakt bij potentiële partners en dat we misschien toch nog in de Condroz zouden kunnen rijden. Vandaag heb ik bewezen dat ik nog niet versleten ben.”

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen