× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

12-07-2013

Wedstrijdverslag Ypres Historic Rally - BMA

Wedstrijdverslag Ypres Historic Rally - BMA

Met een honderdtal deelnemers bewees de Ypres Historic Rally eens te meer dat deze wedstrijd veel meer is dan een historic annex van de manche van het Europees rallykampioenschap. Dat had team BMA van Bernard Munster goed begrepen. Het team zette in de Westhoek twee Porsches 911 in op twee verschillende niveaus. Patrick Snijers en Johan Gitsels namen deel aan de FIA Europese wedstrijd, terwijl Bernard Munster en Kurt De Jonghe in de wedstrijd voor het Belgian Historic Rally Championship reden.
 
In beide gevallen was de snelheid overtuigend, al waren de resultaten verschillend. Na twee snelste tijden op de eerste drie proeven vrijdagavond, stond Patrick Snijers aan de leiding in de Europese wedstrijd, tot hij moest opgeven met een defecte alternator op de laatste proef van de eerste etappe. "Echt pure pech," vertelt Bernard Munster. "De motor van die Porsche, de wagen van François Kicq, werd in Duitsland geassembleerd en blijkbaar werd een draadje niet goed aangesloten. Het is bijzonder jammer, want de wagen reed probleemloos op die manier in de Rally van Marokko en in de Rallye de la Haute-Senne. Patrick kon wel opnieuw starten in Rally2... "
 
Het duo Snijers-Gitsels drukte zijn stempel op de tweede etappe met zeven snelste tijden voor kleppers als Droogmans, Lietaer, Stouf en consorten, maar ook voor de snelste Europese teams. Zelfs zonder een foutje bij het inklokken had Patrick zijn achterstand van de eerste etappe niet meer goed kunnen maken. Hij werd uiteindelijk na een indrukwekkende remonte nog knap 7de.
 
Munster en De Jonghe domineerden de nationale categorie. Ze namen op de laatste proef van de eerste etappe de leiding en ze gaven die niet meer uit handen. "De concurrentie was pittig, met onder andere de Porsche 911 van Delplace," vertelt Munster. "Maar we konden onze voorsprong met succes verdedigen, voor we definitief een kloof sloegen op Delplace in Hollebeke. Opdracht volbracht..."
 
BMA, vorig jaar ook al succesvol in Ieper, maar dan in de FIA Europese wedstrijd, gaat dus verder op zijn elan en bewijst zijn vakmanschap op het vlak van historische rally's met de Porsches 911 die meer dan ooit de referenties zijn. En het seizoen is nog niet afgelopen...

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen