× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

12-06-2013

Steven Dolfen (even) met Mitsubishi Lancer, in afwachting van...

Steven Dolfen (even) met Mitsubishi Lancer, in afwachting van...
Voor het eerst in 4 jaar tijd stapt Steven Dolfen niet in een Renault Clio. Na de opgave in de ORC rally was het duidelijk dat de wagen met een probleem kampt aan de ophanging. Keer op keer hetzelfde euvel die terug keert. Een grondige analyse dringt zich op en het probleem moet worden opgelost.
Starten in Wervik was dus geen optie voor Steven. "Ik wil in de eerste plaats zeggen dat er geen problemen zijn tussen mezelf en het het team van Altec Seys. Reeds 4 jaar werk ik nauw samen met Nikolaas en we kunnen terug kijken naar een meer dan geslaagde samenwerking tot dusver. Winnen, verliezen, sortie,... we hebben het allemaal al meegemaakt.
Telkens stonden we er terug en werd er gesproken over de matzwarte Clio... Maar we mogen geen appels met peren vergelijken. Deze wagen is en blijft een home-made-car en zal nooit een fabrieksformule a la clio R3 kunnen overtreffen. Motorisch is de wagen zeker de gelijke of zelfs net iets sneller dan de Clio R3, maar het pijnpunt zit hem in de ophanging en het smalle spoor. Desondanks blijft het een fantastische wagen waarin je echt tot het uiterste kunt gaan en met veel voldoening een wedstrijd kunt afwerken. Nikolaas beloofde me om de voortrein serieus onder handen te nemen en het euvel op te lossen. Dus zullen we na Wervik samen zitten en kijken wat de toekomst brengt".
 
Maar intussen staat wel de thuiswedstrijd op het programma voor Steven, zonder Clio... "Na enkele telefoontjes kwamen we terecht bij Philcars. De EVO 8 was vrij, een uitgelezen kans om het eens te wagen met een 4X4 en laat ons eerlijk wezen, Phil en mezelf kennen elkaar al jaren want het was tenslotte bij Philcars dat ik mijn eerste wedstrijden reed.  Over ambities zullen we ons niet uitspreken, het wordt een sprong in het duister! Alles wat we in de afgelopen 7 jaar hebben geleerd mag in de prullenmand en we starten terug van 0. Dus afspraak zaterdagavond, hopend op het podium te kunnen rijden met een bevredigend resultaat..."
MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen