× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be MR Solar

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

05-05-2013

Wedstrijdverslag Rally de Wallonie: BMA

Wedstrijdverslag Rally de Wallonie: BMA

Afgelopen weekend was BMA, het team van Bernard Munster, natuurlijk van de partij in de buurt van Namen met een van zijn Skoda Octavia's WRC in de Rally van Wallonië, de derde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Stéphane Lhonnay, voor de gelegenheid genavigeerd door Thierry Denis, wilde schitteren in de achtervolgende groep, achter de ongenaakbare en recentere WRC's van Loix, Duval en Kuipers.

Na twee etappes op een droog en uitermate snel parcours, finishte Lhonnay op de 5de plaats algemeen, met een licht gevoel van frustratie... « Net zoals in de Condroz vorig jaar en in Haspengouw in het begin van dit seizoen, eindig ik op een miniem verschil van de teams voor ons, vertelt de piloot uit Hoei. Ik weet dat de Octavia van BMA de minst recente WRC in het achtervolgende groepje was, maar ik was vastbesloten om de maat te nemen van de Mitsubishi Lancer WRC05 van de Nederlander De Jong en de Peugeot 307 WRC van Bonjean. Daarvoor mocht ik zeker geen tijd laten liggen. Ik had tijdens het weekend een klein probleem met de steun van de versnellingsbak, waardoor de bak soms minder nauwkeurig schakelde. Niet dramatisch op zich, want het serviceteam kon het snel oplossen. Maar, in combinatie met de 3 of 4 seconden die ik verloor door een lekke band op de laatste proef zaterdagavond, kan dat plaatsen kosten. Dat was hier zeker het geval, want we stranden op minder dan 20 seconden van het podium en op amper 2"2 van De Jong, die 4de werd...»

Lhonnay en Denis haalden het maximum uit de Octavia WRC van BMA, maar ze werden niet gediend door de omstandigheden tijdens deze 30ste Rally van Wallonië... « Er was dit jaar geen lus in het donker, betreurt Stéphane. Ik weet dat ik in die omstandigheden het verschil kan maken op David Bonjean, wat in het verleden al meermaals is gebleken. Bovendien bleef het dit weekend kurkdroog, al was het toch fris. Geen regen, geen modder en dus geen mirakel! Omdat de proeven op zondag, vooral die van Bois-de-Villers, niet in het voordeel van onze wagen waren, geeft dat een 5de plaats als resultaat. Zaterdagochtend stonden we nochtans meteen voor Bonjean, De Jong en zelfs Stéveny. We zaten meteen goed in het ritme... »

Bernard Munster kon alleen maar tevreden zijn over de belangrijke rol die zijn Skoda Octavia WRC speelde in de sterk bezette Rally van Wallonië... « De Octavia WRC die Stéphane Lhonnay bestuurde is een wagen uit 2002. De tijden die hij reed in vergelijking met veel recentere WRC's waren uitstekend, vertelt de verantwoordelijke van BMA. Deze Skoda blijft financieel een erg aantrekkelijke wagen voor wie met een dikke WRC wil rijden, maar men moet wel beseffen dat het op vloeiende proeven zoals die van de Rally van Wallonië, en dan vooral wanneer het weer droog blijft wat in het voordeel van de krachtigere WRC's speelt, onmogelijk is om te rivaliseren met WRC's van de voorlaatste of laatste generatie. Met een plaats in de top 5 op een zucht van het podium, heeft onze Octavia WRC eens te meer zijn potentieel getoond… »

Na deze Rally van Wallonië, trekt BMA naar Marokko om er deel te nemen aan een internationale topwedstrijd voor historische wagens. Het team uit Petit-Rechain brengt maar liefst 5 Porsches aan de start van de Rally van Marokko Historic.

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen