× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

01-05-2013

Wedstrijdverslag Rally de Wallonie: Patrick Mylleville

Wedstrijdverslag Rally de Wallonie: Patrick Mylleville

Patrick Mylleville: "De 30ste rally van de Wallonie begon voor ons niet zo goed maar eindigde met een fantastisch resultaat. Op vrijdagavond stond de opener op het programma met de gekende showproef op de citadelle. Rond 22 uur 15 konden we van start gaan, natuurlijk in de regen maar we konden niet wachten om van start te gaan . De wagen was perfect in orde zodat we konden afsluiten als 3de historic, dit hadden wij niet verwacht en zeker niet omdat onze voorruit aan dampte zodat we geen goed zicht hadden.

Zaterdag begon het echte werk met 5 proeven op het programma zonder service wat behoorlijk wat is voor de oudjes. De eerste proef verliep vlekkeloos maar op de 2de proef Mohiville verging het ons iets minder. Iets over de gekende schuur waar het superglad is liep het fout, ik schatte een nota mis in (Nico had er mij nog thans goed voor verwittigd )en ja hoor de achterkant van de Porsche tegen bloembakken en een rechtstaande poutrel.
Gevolg : velg stuk, kapotte band, bumper weg en bluts in de wielkas zo zijn we nog enkele kilometers verder gereden tot aan de finish waar we natuurlijk veel tijd verloren. Na de finish hebben we gewisseld van wiel maar we hadden niet het zelfde wiel zoals de andere kant, als je lek rijd met de Porsche is dit een ramp want we kunnen hetzelfde wiel nergens opbergen zodat we genoodzaakt zijn om een klein wiel te gebruiken.
Zo moesten we nog 3 proeven verder wat ons ook veel tijd koste maar zo konden we op de service geraken, zodat onze mekaniekers alles konden herstellen ( super gewerkt mannen ). We stonden 11de na de eerste ronde, met nog 2 ronden te gaan konden we wel wat goed maken. Na de laatste proef sloten we af op een 5 de plaats, zeker tevreden meer zat er niet meer in.

Zondag was een iets kortere dag met 8 proeven. Voor ons zat er eigenlijk niet meer in dan een 5 de plaats maar in de Wallonie weet je nooit, superzware rally voor mens en machine dus nooit opgeven. Wat wij al zoveel malen meemaakten kwam nu over bij de andere teams, het regende opgaves wegens mechanische pech zo konden wij profiteren en stelselmatig opschuiven.
Zo eindigden wij op een 2 de plaats algemeen en doen we een gouden zaak in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap momenteel staan we op een 2 de plaats. Zeker een geslaagde rally voor ons na een slecht begin. Supporters alvast bedankt om ons te komen steunen.
"

Voor meer info, foto’s en filmpjes kun je altijd terecht op de website : www.mas-racing.be.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen