× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

09-04-2013

Wedstrijdverslag Terre de Causses (FR): BMA Autosport

Wedstrijdverslag Terre de Causses (FR): BMA Autosport

De Subaru Impreza Gr.A van BMA eerste niet-WRC !

Dit weekend ging het Kampioenschap van Frankrijk Rally op Onverhard van start met de Terre des Causses in de regio Midi-Pyrénées. Team BMA zette een wagen in voor de Fransman Alain Deveza, die al sinds 2005 samenwerkt met het team van Bernard Munster uit Petit-Rechain. Met een volledig gereviseerde (motor, versnellingsbak, differentieel) Subaru Impreza Gr.A, realiseerde de inwoner van Saint-Raphaël een schitterende prestatie, want hij sloot de wedstrijd na tien proeven af op de 6de plaats algemeen, als eerste niet-WRC-piloot, want voor hem eindigden twee Peugeots 307 WRC, een Peugeot 206 WRC, een Citroën DS3 WRC en een Mini JCW WRC!

« Een schitterend resultaat, zeker rekening houdend met de kwaliteit van de wagens die voor ons eindigden, vertelt Alain Deveza. Laten we niet vergeten dat onze Subaru Gr.A ondertussen toch al 15 jaar oud is. BMA heeft prachtig werk geleverd deze winter. Samen met Bernard Munster hebben we beslist om dit jaar hard te werken aan de ophanging. Na een moeilijk seizoen 2012, vond ik duidelijk meer grip en was de respons van de remmen ook veel beter, wat me vertrouwen gaf. Dat is essentieel voor mij, want als gentleman-driver bestuur ik de rallywagen enkel tijdens de wedstrijden, zonder voorafgaandelijke testsessie. »

Tijdens deze openingswedstrijd kon Alain Deveza rekenen op een Impreza Gr.A die geen enkel probleem kende… behoudens een klein uitstapje in een veld. Gelukkig zonder grote gevolgen. « De Rallye Terre des Causse is een erg snelle wedstrijd, vervolgt Deveza. Dit jaar noteerden we weer een topsnelheid van 214 km/h! Op een dergelijk snel parcours is een goed gevoel in de auto van essentieel belang. Ik weet dat ik kan rekenen op de professionaliteit van Bernard Munster en zijn team om mijn doel te bereiken. We hebben trouwens beslist om de schokdempers te demonteren en op te sturen naar een ingenieur in Frankrijk die de afstellingen nog meer zal afstemmen op mijn rijstijl… »

Na deze openingswedstrijd en de 6de plaats in het spoor van de Mini WRC van een zekere Guerlain Chicherit, benadrukt Deveza de prima sfeer in het team van BMA. « Rally, dat zijn natuurlijk de klassementsproeven, maar ook wat ervoor en erna gebeurt is belangrijk. Bernard is in de eerste plaats een vriend met wie ik al sinds de Terre de Langres 2005 samenwerk. Hij verhuurt me zijn wagens, maar de sfeer in het team is heel kameraadschappelijk. Dat is voor mij net zo belangrijk… »

Alain Deveza zal trouwens binnen een maand de Rally van Marokko Historic rijden met een wagen van BMA.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen