× LIVE INFO - ORC Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - ORC

09-04-2013

Wedstrijdverslag Terre de Causses (FR): Stefaan Prinzie - Frank Werner

Wedstrijdverslag Terre de Causses (FR): Stefaan Prinzie - Frank Werner

Eindresultaat: 28ste algemeen (118 deelnemers) en 5de Gr N (18 deelnemers).

Frank Werner: "Al bij al een behoorlijk resultaat al had er meer ingezeten . Beide piloten waren in topvorm , alleen de wagen heeft nooit op vol vermogen gereden . Alle mekaniek heeft het goed volgehouden behalve de motor heeft gans het weekend een groot aantal paarden ingeslikt .
Doordat er maar een beperkte service mee was , is het probleem nooit echt opgelost geraakt. Daardoor kwamen we bij elke korte situatie heel wat trager weg dan onze concurenten waardoor we beide dagen telkens maar rond de dertigste tijd bleven draaien. We probeerden dit te compenseren door in de waaiers en de rappe situaties een tandje bij te steken maar aan de finisch van elke speciale hadden onze concurenten steeds betere tijden.

Maar anders weer een fantastische ervaring. Het onverhard rallykampioenschap kan je gewoon met niks vergelijken in Begië. Het niveau van de meeste piloten is ongelooflijk hoog. En dan het concept van één keer verkennen op de dag zelf en daarna tweede ronde al tegen tijd. Deze manier is in alle opzichten zo vee beter. Geen eindeloze verkenningen die overlast bezorgen, piloten leren echt direct om goeie nota's te nemen, co's moeten supergeconcentreerd blijven om direct proper en zonder fouten te schrijven. Ja daar moeten piloot en co echt wel op elkaar vertrouwen en daar haal je de mannen met de ballen er zo uit. Ik wil het er veel Belgische piloten nog eens zien doen...

Niks dan voordelen eigenlijk en stof tot nadenken voor de mannen die het voor 't zeggen hebben in de Begische rallywereld. Stefaan: bedankt voor de fantastische rally! Sharon: bedankt voor de goeie zorgen en het lekker eten! Karel en team Auriol: bedankt voor de service."

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen