× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

04-04-2013

Nieuwe BMW 130i voor Chris Van Woensel

Nieuwe BMW 130i voor Chris Van Woensel

Chris Van Woensel en Justine Demeestere kijken vol verwachting uit naar de TAC Rally, de tweede proef van het BFO Belgian Rally Championship. In het West-Vlaamse Tielt wacht een uitdagend en verraderlijk parcours, berucht om het gladde asfalt, maar op het lijf geschreven van hun nieuwe BMW 130i.

"Helemaal nieuw is de wagen niet, want het is de wagen waarmee Ronny Grauwels vorig seizoen reed. Alleen werd de wagen door Charly deze winter helemaal gestript en opnieuw opgebouwd met de kennis en ervaring die we vorig jaar hebben opgedaan. Net zoals met onze Nissan 350Z, was de BMW van vorig jaar steeds verder geëvolueerd. Nu we de wagen helemaal opnieuw hebben opgebouwd, is de 130i meteen voorzien van de specificaties van eind vorig jaar. De afwerking is bijzonder knap. Charly Schmid let op de kleinste details. Zo staan er geen knoppen of schakelaars meer op het dashboard. Alles wordt bediend via een touchscreen tussen de twee kuipstoelen," vertelt Chris Van Woensel.

In Haspengouw reden Chris en Justine nog met de wagen en motor van vorig seizoen. De motor brak toen Chris aan een inhaalrace bezig was. "We hadden in het begin van de wedstrijd de foute bandenkeuze gemaakt. Toen de wagen op goede banden stond, draaiden we meteen een derde tijd algemeen. We hadden zeker nog dicht bij het podium kunnen finishen, maar plots brak de motor. De lagers waren vorig seizoen blijkbaar ingelopen, terwijl de motor nog lang niet aan zijn revisie toe was."

In Tielt start Chris met een nieuwe motor, die nog sterker is. "Wat de pure pk's betreft, is er niet veel verschil, maar de motor levert merkelijk meer koppel in de lage toeren. Vanaf 3.000 t/min trekt hij heel fors door, quasi rechtlijnig, tot 8.000 t/min. Echt fenomenaal! In bepaalde toerentallen heeft deze 3,2 zescilinder zelfs 100 Nm koppel meer. Ik ben echt benieuwd naar onze chrono's in Tielt. Ik ben ervan overtuigd dat we een top 5 kunnen rijden. We zijn met een opgave begonnen, maar het seizoen is nog lang!"
 

Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen