× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

03-03-2013

Stefaan Prinzie in 2013 voornamelijk op buitenlands onverhard

Stefaan Prinzie in 2013 voornamelijk op buitenlands onverhard

Het rallyprogramma van Stefaan Prinzie zal in 2013 heel gevarieerd zijn. "Oorspronkelijk hadden we plannen om opnieuw het Franse onverhard kampioenschap af te werken met de Mitsubishi Lancer EVO X, maar omdat we de Lancer ook willen verhuren in het BFO-BRC is dit onmogelijk. De kalenders van beide kampioenschappen overlappen elkaar en we zouden pas in de tweede seizoenshelft naar Frankrijk kunnen trekken..."

Daarom wil Stefaan graag enkele wedstrijden gaan rijden in Engeland, maar een volledig kampioenschap in Engeland is wegens overlapping met de Belgische kalender ook onmogelijk. Bovendien moest Stefaan ook op zoek naar een nieuwe co-piloot. "Inderdaad, we zorgen voor opvolging (lacht). Sharon moet begin augustus bevallen en zal dus pas ergens in september opnieuw kunnen meerijden. Om die reden zullen we ook de rally van Auxerre moeten missen. Jammer, maar we krijgen wel iets heel moois in de plaats (lacht)."

Het seizoen van Stefaan Prinzie zal echter niet op onverhard starten, maar met de Rallye du Touquet. In deze wedstrijd zal Stefaan worden genavigeerd door Frank Werner, al zal er in deze wedstrijd met een zekere marge moeten gereden worden. De Lancer is namelijk daags nadien verhuurd aan Jordan Scaillet voor de Rallysprint van Moorslede. Jordan zal in Moorslede de wagen testen om de week nadien de ASAF Circuit des Ardennes te rijden.
Verder staat voor Stefaan ook al de deelname aan de Rallye de Wallonie vast. in deze wedstrijd zal hij John Azou naast zich krijgen. Al is het nog niet duidelijk met welke wagen hij in deze wedstrijd zal starten. "De BMW M3 staat te koop, en de Lancer is mogelijks al verhuurd voor deze wedstrijd. De Opel Ascona zullen we na de problemen in 2012 deftig heropbouwen maar deze zal ten vroegste klaar zijn voor Ieper. Wie interesse heeft om de Lancer te huren kan steeds contact opnemen met Floral Racing, zij staan in voor het onderhoud en de verhuur van de Lancer."

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen