× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

27-02-2013

Wedstrijdverslag Haspengouw Rally: Mylleville Patrick - Vandersarren Jochen

Wedstrijdverslag Haspengouw Rally: Mylleville Patrick - Vandersarren Jochen

Voor deze eerste wedstrijd laten we beide heren aan het woord:

Patrick : "De eerste rally van het BK moest voor ons zeker een finish worden en liefst in de top 5 als dit kon . We wilden direct punten pakken zodat we direct mee waren met de anderen en dat het niet zoals vorig jaar was : achtervolgen . Nadat we de verkenningen afgewerkt hadden had ik een goed gevoel bij mijn nieuwe co van dienst Jochen zodat we met het nodige vertrouwen konden starten.
De eerste lus hebben we evenwel iets te rustig aangepakt maar de wedstrijd was nog lang. Vanaf dan hebben we onze tijden heel wat verbeterd waardoor we op een 5 de plaats stonden halfweg de wedstrijd . We opteerden ook om meer spektakel te geven met de Porsche wat ons goed lukte zodat onze supporters tevreden waren.
Toen we de laatste lus reden kwamen we op een vierde plaats na een sortie van Janssens . Met nog 2 kp’s te gaan kozen we om die op een vlot tempo af te werken en de nodige punten te scoren . Maar op de allerlaatste proef kreeg ook Deveux pech en zo konden wij profiteren om op het podium te geraken en zo de derde plaats te veroveren.
Na al onze tegenslag van vorig jaar zit het geluk nu toch eens langs onze kant en hebben we een fantastische start kunnen nemen in het BK . Super tevreden hebben we de Haspengouw verlaten en hopen in Tielt terug een mooie plaats te kunnen veroveren . Alvast bedankt aan onze supporters en serviceteam die de bijtende koude trotseerden om ons een hart onder de riem te steken . Onze volgende wedstrijd word de rallysprint van Moorslede."

Jochen : "Afgelopen zaterdag, stond ik aan de start van de Haspengouw Rally met wat gezonde stress. Het was namelijk mijn debuut op nationaal niveau en de eerste maal met Patrick Mylleville, in de Mas-Racing Porsche 911 .
De eerste kp werd rustig aangevat om wat ervaring en vertrouwen op te doen als team. De aanpassing verliep vlot, wat onze goede tijd op de tweede kp bewees. Er werd dan ook bewust gekozen, om een regelmatige wedstrijd te rijden en de nodige punten te sprokkelen aan de finish, voor het kampioenschap. Het vertrouwen nam toe per kp, wat resulteerde in een mooie strijd met Christophe Kerkove .
Met de finish in zicht, kwamen we door onze regelmaat en foutloze wedstrijd, op een 3e plaats terecht. Zowel Patrick als mezelf hadden zeker op voorhand willen tekenen voor zo’n mooi resultaat. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd met name de TAC rally, waar we zullen proberen dezelfde lijn door te trekken .
Graag ook nog een woordje van dank aan Patrick en het serviceteam Vermeulen voor de vlekkeloze en leerrijke rally. Tot in Tielt!"

Voor foto’s en filmpjes van deze wedstrijd kun je altijd terecht op onze website : www.mas-racing.be.

 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen