× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

09-11-2012

Wedstrijdverslag Condroz: BMA Autosport

Wedstrijdverslag Condroz: BMA Autosport

BMA schittert met Stéphane Lhonnay en de Skoda Octavia WRC
 

Voor team BMA van Bernard Munster is het seizoen nog niet afgelopen, maar, zoals de traditie het wil, was de Condroz Rally, de ultieme manche van het Belgisch kampioenschap, een erg belangrijke afspraak. In deze editie 2012 werd een Skoda Octavia WRC door BMA ingezet voor Stéphane Lhonnay en Francis Delmelle. De bemanning maakte uitstekend gebruik van het potentieel van de bolide, met als bekroning een schitterende vierde plaats, op het uitermate delicate parcours door de wisselende weersomstandigheden...

« Beter was gewoon niet mogelijk," vertelde de streekpiloot. "De wagen was een toonbeeld van betrouwbaarheid, de samenwerking met Francis was perfect en de actie samen met onze partners verliep prima. Afgezien van een kleine schuiver rechtdoor en twee momentjes waarbij ik de motor liet afslaan, verloren we dit weekend geen tijd. Ik denk dat we hier ook hebben bijgedragen tot het spektakel. De Skoda Octavia WRC is een toffe wagen om te besturen en om te zien passeren. Het is zeker niet de minst spectaculaire WRC. Ik had Francis heel graag zijn eerste podiumplaats bezorgd, maar de balans is toch heel positief. Soms heeft een 4de plaats meer waarde dan een podium. Zo voel ik het dit jaar aan, want er waren dit jaar minder uitvallers dan gewoonlijk in de Condroz. Dit is een heel positief resultaat met het oog op volgend seizoen..."

Die tevredenheid werd natuurlijk gedeeld door Bernard Munster... « De wagen kende tijdens de ganse rally niet het minste probleem. Dat was ook al zo tijdens de vier of vijf vorige wedstrijden. Met telkens een goed resultaat als beloning. Dat is goed voor de toekomst... »

Team BMA was ook vertegenwoordigd in Historic in deze Condroz 2012 met de Porsche 911 waarmee Bernard Munster won in Marokko. Deze keer werd de Porsche bestuurd door Chris Debyser. Robert Droogmans domineerde van start tot finish de categorie voor klassiekers, maar Debyser reed zich in de kijker met zijn aanvallende rijstijl, wat beloond werd met een tweede plaats behaald... à la Munster! « Dat is een verwijzing naar mijn overwinningen in Marokko en Ieper, telkens behaald door op de allerlaatste proef een ultieme aanval in te zetten," lacht de verantwoordelijke van BMA. "Debyser gaf nooit af, ook niet na een foutje in de tijdwaarneming. Op de allerlaatste proef nam hij de maat van José Lareppe met een Opel! Knap gedaan...»

Onder de tent van BMA in Hoei stond ook de Porsche 911 Turbo van de Duitser Heinz-Walter Schewe. Die laatste ontdekte de typische omstandigheden van de Condroz aan het stuur van een brute achterwielaandrijver met een turbomotor van 490 pk, met vooraf slechts één passage tijdens de verkenningen. Niet simpel! Hij genoot van de ervaring tot een ophangingsdriehoek brak en een einde maakte aan zijn wedstrijd.

Na deze Condroz Rally reist BMA af naar Frankrijk om er dit weekend de Terre de Vaucluse, de laatste manche van het Frans kampioenschap op onverhard, te betwisten. Daar zal de Fransman Alain Deveza de Subaru Impreza 555 Gr.A van het team besturen.

Twee weken later staat de laatste grote afspraak van het seizoen op het programma: de prestigieuze Roger Albert Clark Rally, verreden van 23 tot 25 november. BMA zet er twee Porsches 911 in voor enerzijds Bernard Munster en Johan Gitsels en anderzijds François Kicq en Andrée Hansen. « Het zal moeilijk zijn om te rivaliseren voor de overwinning met de lokale specialisten, want zij kennen het parcours uit het hoofd," vertelt Munster. "We zullen zien hoe de wedstrijd verloopt, maar met een top 3 zou ik al heel blij zijn. Is dat haalbaar? Dat zullen we na de eerste proeven snel weten... »

Kortom, het sportjaar is nog niet voor iedereen ten einde...

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen