× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

02-11-2012

Preview Condroz: G&A Racing

Guino Kenis en het G & A Racing Team gaan met vol vertrouwen naar de komende Condroz Rally waar in totaal 171 deelnemers van start zullen gaan dit weekend. Ze mikken erop om op zondagmiddag in de top 15 algemeen over het podium te rijden, dan is voor de equipe Guino Kenis / Filip Goddé en het team de Condroz rally van 2012 geslaagd en alles wat ze hoger komen te staan is alleen maar meegenomen. Na de East Belgian Rally waar Guino Kenis zijn eerste Belgische rally titel bij de GT’s veilig stelde, is de BMW Z4 M Coupé helemaal gestript en door de monteurs weer helemaal op punt gezet zodat ze met het volste vertrouwen aan de Condroz Rally kunnen beginnen. Gezien het feit dat hij in de GT Klasse alleen concurrentie heeft van Henri Schmelcher in de Porsche GT3 heeft Guino Kenis tevens zijn vizier gericht op Chris van Woensel in zijn BMW 130i tijdens de rally.

G & A Racing is begin 2011 begonnen met de rallysport en deelname aan het Belgisch rally kampioenschap in de GT Klasse. Vorig seizoen was het voor Guino Kenis en het team een leerproces  in de rallysport waarbij veel werd geleerd en waarbij de auto werd aangepast naar zijn wensen. Van de 8 Belgische rally’s werden er 2 afgesloten in de punten, de andere 6 werden vroegtijdig afgesloten met een nulresultaat. Hieronder ook de Condroz rally en dat terwijl het er tot de laatst boucle nog zo goed uitzag. Met alleen nog de laatste boucle te gaan lag Guino Kenis op een 13e plek algemeen en 2e plek in de GT Klasse. Door een communicatiefout waren de verkeerde banden gestoken onder de BMW. Op de 1e KP van de laatste boucle werd het tempo nog wat opgeschroefd en werd door de equipe echt de limiet opgezocht. Door de verkeerde banden werd limiet al snel bereikt en ging men er net overheen en een exit en einde rally voor Guino Kenis en het team.

3 weken na de Condroz Rally  gaan Guino Kenis en Filip Goddé naar Engeland om daar in het weekend van 23 t/m 25 november met de BMW 2002 uit 1969 deel te nemen aan de historische Roger Albert Clark Rally. Andere Belgische deelnemers zijn oa:  Stefaan Stouf, Gregoire de Mevius, Pascal Regnier en Lionel Hansen.
Zoals het er nu naar uitziet zullen Guino Kenis en het G & A Racing Team ook 1 of 2 wedstrijden gaan rijden in het winter kampioenschap met een BMW 130i. Ook staat al vast dat Guino op 16 februari 2013 deel gaat nemen aan de Boucle de Spa, naar alle waarschijnlijkheid met de BMW 2002 uit 1969. Verder liet Guino weten het komende seizoen zijn Belgische GT rallytitel te willen verdedigen in 2013. Verder staat Guino ook bekend om zijn aanwezigheid bij de rallycross en op het circuit, zo heeft hij in zijn werkplaats nog de Mosler, de BMW 130i en de BMW 2002  staan om te verhuren. Verder helpt hij ook bij de afstelling van de VW Scirocco van Joochen Coox (SuperCar) en de begeleiding van de piloot in kwestie. Andere piloten die ook op zijn diensten kunnen rekenen zijn Bonnet (TouringCar) en Druyts (Super Nationals).         


Verder wordt er zo links en rechts in de wandelgangen de naam van Guino Kenis genoemd inzake van het mogelijk inzetten van een proto richting SOT of de 24Hours of Zolder 2013. Het zijn echter nog geruchten en we moeten nog afwachten hoe zich dit verder ontwikkelt. G & A Racing zegt nooit neen tegen een project wat ze krijgen aangeboden want na al die jaren dat ze al actief zijn in de rallycross, op het circuit en nu sinds vorig jaar de rallysport hebben ze de ervaring, de kennis en het materiaal in huis om hierop in te spelen..

Wilt U Guino Kenis en het G & A Racing Team volgen, neem dan een kijkje op hun Facebooksite. Uiteraard bent u ook van harte welkom op de site van hun partner autosportnieuws.be:
Facebook: www.facebook.com/gnaracing
Internet: www.autosportnieuws.be
Facebook: www.facebook.com/autosportnieuws

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen