× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

29-09-2012

Preview East Belgian Rally: BMA

Het BMA team alomtegenwoordig op de Belgische scène

In de naloop van de Rallye de la Famenne, waar Jean-Pierre Van de Wauwer en Guy Herion een nieuwe overwinning behaalden met de Skoda Octavia WRC, trok het BMA team van Bernard Munster naar Roeselare om deel te nemen aan de Omloop van Vlaanderen.

Yves Bruneel,  bekende grN specialist, besloot zich eveneens te laten verleiden door de WRC uit de BMA workshop.  Deze première  was super geslaagd: een 4e plaats algemeen, en niet de minste zorgen van begin tot einde…
«Het was een droomscenario», glimlachte Bernard Munster.  «Yves tekende telkens top zes tijden op alle klassementsproeven, en zelfs een opmerkelijke tweede tijd !   De Skoda Octavia WRC draaide als een Zwitserse horloge.  Nu Yves van deze superwagen geproefd heeft word dit verhaal beslist vervolgd… wat kan ik meer wensen ? »

Gesterkt door dit super resultaat, kijkt het ganse BMA team vol  vertrouwen naar de komende East Belgian Rally in de prachtige streek van Saint-Vith  . Dit weekend zullen twee auto's worden ingezet door de structuur van Bernard Munster: een Skoda Octavia WRC en de Porsche 911 Carrera RS winnaar van de recente Rallye du Maroc Historique. « Na een goede afloop in de Rallye de Wallonie , besloot Stephane Lhonnay terug onze kleuren te verdedigen », aldus Munster. « Toegegeven, de Ford WRC van Casier en de Subaru WRC van Brunson zijn topfavorieten, maar ik weet zeker dat Stephane voor een verassing kan zorgen en een gooi kan doen op een podiumplaats.  Voor ons team is de aanwezigheid van een piloot als Lhonnay, een extra motivatie, en de wens om goed te doen zal opnieuw maximaal zijn in de regio van Saint-Vith. »

Naast de Octavia WRC, wordt ook de Porsche 911 Carrera RS ingezet waarmee Bernard Munster eerder dit seizoen de overwinning in de wacht sleepte in de Rallye du Maroc Historique.  Chris Debyser, één van de tenoren van het ConXion Belgisch Historic Rally Kampioenschap, zal proberen er het beste uit te halen. Deze rally in het Duitse taalgebied betekent niet het einde van het seizoen voor BMA.  Alles behalve.  Met de herfst in het verschiet, is de Condrozrally al aangekondigd. « Stephane Lhonnay zal er opnieuw aan de start verschijnen met de Octavia WRC », verkondigt Munster.  «We wachten nog op de beslissing van Jean-Pierre Van de Wauwer en Eric Marnette om de tweede Skoda te besturen.  Verder zullen we in Hoei ook de service verzorgen van de Porsche 911 Turbo van de Duitser Heinz-Walter Schewe in de historics.  Mocht de 2de Skoda Octavia WRC niet rijden in de Condroz dan overweeg ik zelf ermee te starten in de Terre de Vaucluse, tellend voor het Franse onverhard kampioenschap.  En voor de geinteresseerden, er zijn nog twee Subaru Impreza’s 555 grA beschikbaar voor de Condroz…»

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Verwante artikelen