× LIVE INFO - ORC Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - ORC

13-09-2012

Wedstrijdverslag Omloop van Vlaanderen: Cris Algoedt

Wedstrijdverslag  Omloop van Vlaanderen: Cris Algoedt

Het vermoeden dat ons startnummer 63 zich in ons nadeel ging uitvallen , bleek vrijdagavond op KP Beveren waarheid te worden. Maar liefst dienden vier wagens ingehaald te worden wat ons een 25s en een mooie startplaats in de top 30 kostte. Niettemin deze jammerlijke situatie gingen wij als 43ste uit de startblokken op zaterdag morgen.

Na de éérste boucles waren we reeds drie plaatsen opgeklommen en prijkten we mooi 40ste. Ook KP Oekene werd vlot afgewerkt maar toch dreigde de hardnekkige rugpijn van Cris roet in het eten te gooien. Na KP Zilverberg 2 stonden we reeds 36ste alg. Voor de tweede maal trokken we richting Oekene en één maal gestart werd een strak tempo aangehouden. Aan de betonfabriek in Beitem liep het evenwel mis. We kwamen toe op een T en toen Cris naar de handrem greep, brak deze in stukken uiteen. Vooraleer we het beseften zaten we in de afsluiting. Zonder al te veel averij , maar zonder remmen haspelden we de rest van de KP af richting Zoning met een dikke anderhalve minuut verlies en een terugval naar de 40ste plaats algemeen. Er restte ons enkel de Zoning af te rijden alvorens we naar de service konden , waar we het euvel konden repareren.

De mannen van KB – Racing stelden alles in het werk om de wagen weer rijklaar te maken voor de laatste boucles. Karel en Bert slaagden erin alles binnen de tijdslimiet te repareren , enkel de handrem was niet te repareren. Ook werd de rug van Cris er niet beter op en na Zilverberg 3 waren we terug opgeklommen naar plaats 34. Met veel doorzettingsvermogen werden de laatste 2 KPs nog afgewerkt en finishten we uiteindelijk op de 30ste plaats algemeen en 4de in de klasse M. Dit was voor ons een zeer bewogen editie , maar zijn toch tevreden met het behaalde resultaat. Een dikke pluim voor ons serviceteam en een dikke merci aan onze supporters voor de geleverde steun.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen