× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

23-08-2012

Wedstrijdverslag Rally van Staden & Rallye de la Famenne: BMA

BMA, het team van Bernard Munster, heeft zich recent vooral in de kijker gereden in wedstrijden voor historic wagens met overwinningen in Marokko en Ieper. Maar, ook in de Rally van Famenne, een topwedstrijd van het ASAF-kampioenschap voor de Franstalige Gemeenschap, mocht het team de champagne ontkurken.

Naar jaarlijkse traditie opteerden Jean-Pierre Van de Wauwer en Guy Hérion voor de Skoda Octavia WRC van BMA. De piloot uit Verviers kwam met een duidelijke doelstelling aan de start: voor de... tiende keer winnen in de buurt van Marche, de streek van zijn copiloot. Na 14 snelste tijden op 15 klassementsproeven slaagde het duo in zijn opzet. "Een positieve ervaring", vertelt Bernard Munster. "We hadden wel een paar momentjes, vooral te wijten aan het broeierig warme weer afgelopen zondag. Op het einde van een proef werd 'Vande' opgeschrikt door motorhaperingen, waardoor de wagen uiteindelijk zelfs tot stilstand kwam op de verbinding. Al snel bleek het probleem veroorzaakt door een zogenaamde 'vapor-lock', iets wat te verklaren was door het warme weer. Men moet weten dat de benzinepompen van de Octavia WRC in een dichte box zijn gemonteerd. In die box wordt het erg warm. Ik kwam ter plaatse en ik adviseerde Jean-Pierre om de fles water die hij bij zich had in de auto te gebruiken om de benzinepompen af te koelen. Na twee minuten startte de wagen weer normaal. Van de Wauwer-Hérion konden niet alleen hun wedstrijd verder zetten, maar ze reden ook bijna alle snelste tijden. Uiteindelijk wonnen ze met 1'29" op de dichtste achtervolger, ondanks een straftijd van... 11 minuten. Kortom, een klinkende zege."

Deze overwinning kwam er na de erg mooie 4de plaats van Bart Maes in de Short Rally van Staden, waar de piloot het spektakel verzorgde met de Skoda Octavia WRC van BMA. Maes koppelde het spektakel aan een mooi resultaat.

"De ereplaats van Bart en de overwinning van Jean-Pierre bewijzen eens te meer hoe competitief onze Skoda Octavia's WRC zijn", vervolgt Bernard Munster. "Deze wagens bieden een uitstekend compromis voor regionale en nationale wedstrijden, maar voortaan staat de betrouwbaarheid ook op punt. Tijdens de voorbereiding voor Famenne, ontdekten we een probleem op de wagen van 'Vande', die te weinig turbodruk had in de lage toeren. De oorzaak bleek een... nieuw onderdeel dat defect was. Dat onderdeel werd vervangen en het probleem was opgelost. De volgende dag werkte de wagen zonder enig probleem de bloedhete proeven van Marloie af, behoudens dat voorval met de 'vapor-lock' door het warme weer. Het seizoen 2012 blijft uitstekend verlopen voor BMA. En het seizoen is nog lang niet afgelopen... "

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen