× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be MR Solar

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

30-05-2012

BMA aan de start met twee Porsches 911 in Rally van Marokko Historic 2012

BMA aan de start met twee Porsches 911 in Rally van Marokko Historic 2012

Op maandag 28 mei ging de Rally van Marokko Historic 2012 van start. Het indrukwekkende en prestigieuze peloton ging van start voor een rally van 6 dagen over een afstand van 2400 kilometer, waarvan 420 km tegen de chrono, verdeeld over 20 klassementsproeven. De Historic-versie van de legendarische wedstrijd, op meesterlijke wijze georganiseerd door Corsicaan Yves Loubet, kreeg twee Porsches 911 ingezet door BMA, het team van Bernard Munster, aan de start.

"Rally's voor historische auto's zijn erg populair en BMA speelt in op die trend," vertelt Bernard Munster. "Voor Marokko 2012 heeft François Kicq de wagen gekocht waarmee Robert Droogmans begin dit jaar de Legend Boucles de Spa reed. Wij zorgen voor de technische bijstand. Natuurlijk werd de Porsche helemaal aangepast voor dit specifieke parcours."

De tweede Porsche 911 van BMA is een nieuwe wagen die gebouwd werd in de ateliers van het team. Bernard Munster bestuurt deze 911 zelf in de Rally van Marokko Historic 2012 als doorgedreven test in reële omstandigheden. "Voor de gelegenheid zal ik genavigeerd worden door Johan Gitsels, de copiloot van Patrick Snijers en de eigenaar van de Mini WRC", vervolgt Munster. "Een dergelijke auto bouwen is boeiend. Van bij de start van het project, toonde Johan veel interesse voor dit nieuwe avontuur en we willen in Marokko in de eerste plaats de technische oplossingen valideren, vooral op het vlak van de ophanging en de motor. Er bestaat geen betere testbank dan een dergelijk zware rally om het vakmanschap van BMA en het potentieel van deze nieuwe wagen te tonen…".

De Rally van Marokko Historic 2012 wordt betwist door heel wat bekende piloten, waaronder ronkende namen zoals Grégoire de Mevius, Philippe Gache, Christian Kelders, Eric Van de Poele, Philippe Wambergue en Jean-Claude Andruet. Bernard Munster en Johan Gitsels zullen zich voornamelijk concentreren op de ontwikkeling van hun Porsche 911 BMA.  "Nog een kleine anekdote: François Kicq, een neofiet in dit soort wedstrijden, zal gedurende zes dagen genavigeerd worden door mijn vriendin Andrée!", lacht de verantwoordelijke van het team. "Dat is wat men noemt rally rijden in familieverband… maar niet samen! Afspraak in Marrakech, waar de Rally van Marokko Historic 2012 aanstaande zaterdag finisht… "

Meer info: www.rallyedumaroc-historique.com

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Verwante artikelen