× LIVE INFO - ORC Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - ORC

22-04-2012

Natte Terre d'Auxerre

Natte Terre d'Auxerre

In Auxerre was er afgelopen weekend de derde manche van het Franse onverhard kampioenschap. Voor deze wedstrijd trok een groot aantal Belgische deelnemers richting Frankrijk, al gaf Bernard Munster zoals reeds aangekondigd forfait. Ook Cracco verkoos uiteindelijk om niet deel te nemen.

De weersomstandigheden tijdens de eerste wedstrijddag waren verre van ideaal... Regen had het parcours omgetoverd in een modderpoel, zo zagen we na 1 dag een kleine Citroen T4 op de derde plaats. Ook de Belgische deelnemers ging het minder goed af. "Ik ging zeker 20 keer van de baan tijdens de eerste 3 proeven,"  vertelde Wim Soenens ons in een sms op zaterdagmiddag.
Uiteindelijk verkoos de koersdirectie om de wedstrijd na 3 proeven tijdelijk stop te zetten. Stefaan Prinzie: "In de 1e proef had ik een goede tijd voor tal van WRC's en dikke groep N wagens. De tweede kp werd geannuleerd omdat het te nat was. Drie auto's voor ons reed de T4 nog een 4e tijd algemeen! Wij kregen een normtijd van 59 minuten!! Na enkele uren kwamen uiteindelijk aan de start van de 3e kp. Een afgedankte legerjeep van 4 ton die de kp voor ons afhaspelde besliste ook alweer dat de wegen er te nat bij lagen. Intussen reed de laatste T4 alweer een top 5 tijd. Wij kregen een normtijd van 48 minuten! Zo moet het niet voor mij!" Tijden die nadien blijkbaar werden aangepast, want  volgens de online-resultaten sloot Stefaan de eerste dag als 46ste af.

Op zondag kon er wel beter gereden worden. Wim Soenens liet het stuur van de Subaru Impreza WRC S5 over aan copiloot Eddy Snaet, die zo zijn eerste onverhardkilometers kon rijden. "Een uitslag is voor ons van minder belang, en we hebben verkozen om tijdig naar huis te vertrekken en de wagen niet in het wagenpark te zetten," aldus Soenens. Stefaan Prinzie bevestigde op de tweede dag zijn mooie tijd van de openingsproef en werd overtuigend de snelste achtertrekker in de Opel Ascona en 50ste algemeen. "Terug een ingekorte 2e dag. Te veel modder en de wagens geraakten niet op de hellingen. Nochtans hadden wij er de minste problemen mee. Naarmate de dag vorderde reden we op betrekkelijk droge ondergrond. We konden nog een plaats klimmen in ons categorie en konden zo mee op het podium voor de 3e stek in de F2000. Eind goed al goed als 3e Belg net na Demaerschalk en Cherain. De historic Opel Ascona doet het treffelijk!"

In Auxerre waren ook de heren van de Citroen DS3 Trophy aanwezig, de Belgen konden het tempo van de leiders niet volgen. Demaerschalk werd door de vriojwillige opgave van Soenens de eerste Belg als 42ste en 8ste in de Trophy. Verder vonden we ook Cedric Cherain (DS3 - 48ste), Davy Vanneste (C2 R2 Max - 54ste) en Raphael Auquier (DS3 - 64ste) in de uitslag terug. Lara Vanneste navigeerde Gilbert Quintin, zij  werden tweede in de fel bevochten DS3 Trophy.

Een volledige foto reportage kan u terugvinden via www.rally-image.be.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen