× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

20-11-2011

Kevin Demaerschalk wint SR Sint-Truiden bij WRC debuutCompleet verslag van de wedstrijd

Kevin Demaerschalk wint SR Sint-Truiden bij WRC debuut

Kevin Demaerschalk deed in Sint-Truiden wat van hem verwacht werd, winnen! Op papier was het eenvoudig, hij had de beste wagen... Maar een wedstrijd moet nog steeds gereden worden. Dat laatste was al duidelijk in de eerste ronde, een stekker was losgekomen in de Subaru WRC S12 en Demaerschalk kon niet over het volle vermogen beschikken. Ondanks dit probleem toch 2 scratches voor Demaerschalk...

De andere WRC's van Vermeirsch en Soenens kwamen er totaal niet aan te pas. Vermeirsch kon het tempo niet volgen en moest halverwege de koers opgeven met motorproblemen. En Soenens die gaf op toen het donker werd, "Ik heb last van nachtblindheid en wil geen risico nemen. Dit zal ook mijn allerlaatste koers worden met een WRC, die machines zijn te snel voor mij... We gaan hier 200 tussen de boomgaarden, ik durf gewoon niet."

Achter de ongenaakbare Demaerschalk waren het de Lancers van Jacobs en Rigole die streden voor de tweede plaats. Jan Jacobs was in de oudere EVO iets sneller en bleef 7 seconden voor op Kurt Rigole. Bert Cornelis moest al bijna een minuut toegeven op de top 3 en werd vierde. In zijn spoor de eerste achterwielaangedreven auto, de BMW M3 E46 van Gunther Monnens.

Ronnie Grauwels bewees in de VW Golf dat hij nog niets van zijn snelheid heeft verloren, hij was overtuigend winnaar in de F2 en 6de algemeen. De top 10 werd compleet gemaakt door de Impreza's van Claude Bal en Andy Heyrinck en ten slotte de Lancer van Erik Deveux.

Nico Vanherzeele viel als winnaar van de divisie 1-2 met zijn 11de plaats algemeen net buiten de top 10. Hij won de klassestrijd met 48 seconden voorsprong op de andere Lancer van div 1-2 kampioen Jimmy Taveirne en meer dan 2 minuten op de Clio van JoŽl Vanleemputten.

In de Historic wedstrijd waren alle ogen gericht op Lieven Denys. Sint Truiden was immers zijn afscheid. Lieven had gehoopt om de supporters nog te verwennen met enkele super dwarse doortochten, maar na de eerste 2 proeven begaf de motor van de Ascona... Tuner Tom Tytgat besloot om zelf op te geven om zo Lieven als 0 te laten rijden met zijn Ascona! Een heel mooi gebaar dat Lieven en de toeschouwers sterk op prijs stelden!!!

In de Historic wedstrijd bleef het tot de laatste meter heel spannend. Het was een secondenstrijd tussen de Porsche van Patrick Mylleville en de Kadett van Tobi Vandenberghe. Mylleville bleek bij de aankomst de snelste, al had de aannemer uit Zonnebeke maar 6 seconden voorsprong op de Kadett van Vandenberghe. Ook Bert Swerts bleef dicht in de buurt, hij eindige derde historic op 27 secoenden van de winnaar.

In de strijd voor de VAS titel deed Vincent Verstraete de beste zaak. Zijn voornaamste concurrent Steven Dolfen verloor eerste een tijd door te laat in de klokken en later gaf hij ook op... Zo werden Vincent Verstraete en co Nick Borms uiteindelijk nog kampioen!

Bekijk ook de foto-reportage, teams en/of deelnemers kunnen hun verslag ter publicatie doorsturen naar info@rallylovers.be

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen