× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

10-10-2011

Wedstrijdverslag East Belgian Rally: Filip Pyck Kampioen in N3, volgend jaar opnieuw 4x4 ?

Wedstrijdverslag East Belgian Rally: Filip Pyck

Filip Pyck: "Voor het eerst stonden we aan de start van de “East Belgian Rally”. We zagen al bij het maken van de nota’s dat het geen eenvoudige opdracht ging worden. Vele blinde toppen,smalle wegen, overgangen naar glad asfalt en natuurlijk veel modder en regen bezorgden de proeven een extra moeilijkheidsgraad.

Door de afwezigheid van mijn vaste co-piloot Ignace Lampaert, nam Bjorn Claeys het zitje naast me in, door onze eerdere samenwerking in de rally van Bocholt klikte het meteen, maar goed ook want op een dergelijk parcours op onbekend terrein is de co-piloot de belangrijkste pion in de wagen.

Vanaf de eerste klassementsproef zijn we er meteen stevig tegenaan gegaan, we konden dit mooie tempo vrijwel constant aanhouden en zo draaiden we op de eerste 7 specials de beste tijd in de klasse. Door de vele modder en de beperkte zichtbaarheid hebben we op de 8ste kp in een koord een steen geraakt, met een platte band tot gevolg….deze hebben we in een ijltempo vervangen, doch verloren we ongeveer een drietal minuten en bijgevolg de leiding in onze klasse in de wedstrijd. Bovendien werden we nog geplaagd door een tekort aan regenbanden waardoor we genoodzaakt werden om aan een rustiger tempo de wedstrijd uit te rijden om zodoende onze overwinning voor het kampioenschap veilig te stellen.

Hierbij nog eens alle dank aan de sponsors en het serviceteam van Peter Vandenbroucke die heel het jaar prachtig werk leverden en zo het behalen van deze titel Belgisch kampioen klasse N3 2011 mede mogelijk hebben gemaakt. Voor de verdere toekomst zien we het hoofdstuk met de Peugeot 206RC af te sluiten, na twee jaar rijden met een F2 hopen we volgend seizoen opnieuw aan de start te komen met een 4x4.
"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen