× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

24-06-2011

Preview GEKO Ypres Rally: Cedric Cherainparaat om Kris Princen uit te dagen

Na een eerste opgemerkt uitstapje in het IRC tijdens de Prime Yalta Rally, zullen Cédric Cherain en Cédric Pirotte tijdens de Geko Ypres Rally strijd leveren met een zeer mooie tegenstand. Ze zullen er op hun weg een zekere Kris Princen aantreffen, oud-laureaat van de wedstrijd, met een identieke bolide. Dat belooft.. net zoals de kamp om de winst in klasse 3 (gr.N) tegenover de vierwielaangedreven wagens.

Cédric Cherain heeft er vertrouwen in na de verkenningen voor de 47ste Ypres Rally. De Luikenaar waardeert de proeven uitgetekend in de Westhoek, en hij kent ze goed, zelfs al doet hij er elk jaar nog nieuwe ontdekkingen. “Ik heb de indruk dat er hoe langer hoe meer aan de koord gereden wordt ! De piloten snijden steeds meer bochten af. Vaak lijkt me dat zeer optimistisch want in Ieper is het belangrijk om niet lek te rijden. Ik persoonlijk, als ik het kan vermijden om er in te duiken, dan blijf ik er ook uit.

Cédric Cherain zal voor de eerste keer dit jaar een piloot op zijn weg vinden die net zoals hijzelf over een Renault Mégane RS N4 beschikt. En het is niet zomaar om het even wie ! Ex-Belgisch rallykampioen (1999) en oud-winnaar in Ieper (2005), Kris Princen, zal in de Kattenstad de compleet nieuwe wagen van team Automeca inwijden. “Kris is een zeer mooie referentie. Hij kent het parcours heel goed en hij heeft de reputatie zich zeer snel aan een nieuwe wagen aan te passen. Momenteel heeft hij de wagen nog maar net ontdekt tijdens een beperkte inrijsessie in Frankrijk. Maar wees gerust dat hij al snel de gebruiksaanwijzing gevonden zal hebben ! Ik ben van plan om het Princen moeilijk te maken, maar ik moet ook aan het kampioenschap denken. Als ik moet vaststellen dat ik te veel risico neem om met Kris te kunnen wedijveren, zal ik het wat kalmer aan moeten doen. Mijn doel in Ieper is in de eerste plaats meer punten te scoren dan Jonas Langenakens!

Winnaar in klasse 3 (gr.N) in de Rallye de Wallonie, kon Cédric Cherain reeds winnen van de vierwielaangedreven wagens. Denkt hij dat het typische terrein van Ieper hem toe zal laten die prestatie te herhalen? “Moeilijk te zeggen. In Ieper zijn heel wat kruispunten en richtingsveranderingen waarbij de wagens met integrale tractie in het voordeel zijn. Maar er zijn evengoed snelle opeenvolgingen en meer natuurlijke stukken waar de Renault het fantastisch doet. Het zou dus een vrij evenwichtige kamp moeten zijn. Ik denk dan ook dat ik in Ieper een interessante kaart te spelen heb met de Mégane.

Net als in Yalta zal Cédric Cherain ernaar streven om een mooie prestatie ten opzichte van de andere tweewielaangedreven wagens neer te zetten, om zo te schitteren binnen de interessante Challenge Renault Sport 2WD. “Eigenlijk kan elke piloot op een Clio R3 of op een Mégane N4, zich hierin inschrijven om mee te dingen naar premies die in onderdelen uitbetaald worden. Om er kans op te maken, moet je binnen de top drie eindigen van je klasse, alle merken met tweewielaandrijving door elkaar. Ik heb me er vanzelfsprekend op ingeschreven. Het is een kleine extra motivatie !

En aan motivatie ontbreekt het niet bij het duo Cherain-Pirotte. Afspraak vrijdag aanstaande 24 juni op de proeven van de 47ste Ypres Rally.

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen