× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

20-05-2011

Preview Sezoensrally: Cedric CherainMet de Mégane op onbekend terrein

“Ik reken erop dat mijn ervaring uit Frankrijk nu zal opbrengen!” Na de mooie overwinning in de groep N tijdens de Rally van Wallonië, zullen Cédric Cherain en Cédric Pirotte in de Sezoens Rally voorzichtiger van start gaan. De vele stukken onverhard op de klassementsproeven in de streek van Bocholt spelen in het voordeel van de vierwielaangedreven wagens. Beide Cédrics zullen dus in de huid van outsiders moeten kruipen met hun Renault Mégane RS. De opdracht in de Sezoens: een maximum aan punten meepakken en profiteren van het minste foutje van de kampioenschapsleider.

Hoewel hij verleden jaar pas kennismaakte met deze rally, zette Cédric Cherain een uitermate goede prestatie neer. Hij streed mee voor de overwinning in een merkencup en werd uiteindelijk tweede vlak achter de winnaar. “De Sezoens is echt wel een zeer specifieke rally met de afwisselende stukken onverhard en asfalt. Het gaat snel maar je verveelt je er nooit aangezien je steeds op je hoede moet zijn. Bij de minste schuiver eindig je tegen een boom of in de gracht.”

De Luikenaar, die in 2009 nog Frans kampioen voor rally’s op onverhard werd, vindt hier een terrein terug waar hij wel van houdt. “Natuurlijk is het niet hetzelfde want je rijdt hier met slicks op onverhard en bijgevolg gedraagt de wagen zich heel zweverig. Maar ik heb wel hetzelfde aanvoelen, dat mij verplicht de wagen in elke bocht te ‘zetten’. In de Sezoens mag je geen schrik hebben om de wagen zeer snel de onverharde stukken op te sturen want het is daar dat je tijd kan winnen.”

Als enige tweewielaangedreven wagen in klasse 3, zal Cédric Cherain grip moeten gaan zoeken op een terrein dat weinig houvast te bieden heeft. “Het mag duidelijk wezen dat Jonas Langenakens als favoriet genoteerd staat. Op dit soort terrein zal het hebben van twee extra aangedreven wielen een reëel voordeel zijn. Onnodig dus om jezelf op te jagen en te allen prijze met hen te willen wedijveren. In de Sezoens willen we gewoon met het maximum aan punten weer naar huis gaan. We zullen er wel een strak tempo op nahouden om onmiddellijk te kunnen profiteren bij een eventuele fout van onze tegenstanders.”

Zoals de overwinning in de Rally van Wallonië aantoonde, is de Renault Mégane RS N4 de meest te duchten tweewielaangedreven wagen uit het pak. Maar bij Renault Sport Technologies willen ze de wagen niet enkel gebruiken op asfalt. De beide Cédrics zullen de eersten zijn om hem te rijden op onverharde wegen. “Chazel Technologie Course, onze preparateur, heeft zoveel mogelijk bescherming aangebracht onder de wagen. We gaan uiteraard ook de afstellingen aanpassen en onder andere de rijhoogte wijzigen. Maar het zal hoe dan ook altijd een compromis blijven.”

De Sezoens Rally wordt zaterdag verreden in drie lussen van vier klassementsproeven, goed voor een totaal van 154,05 km tegen de tijd. De aankomst wordt voorzien om 20u11. De rally kan live gevolgd worden op www.rallytiming.nl

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen