× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

15-11-2009

Belgen aan het feest na Terre de VaucluseBruyneel kampioen, Cherain groep N kampioen, Prinzie 21ste algemeen

Dat er deze avond een deftig feeste zal gebouwd worden in Zuid Frankrijk is nu al zeker... Dominique Bruyneel is na zijn 5de plaats in de Terre de Vaucluse algemeen kampioen in het Franse onverhard kampioenschap.

Bruyneel nam geen enkel risico in de Vaucluse, zijn wedstrijd stond volledig in teken van het kampioenschap. Hij eindigde dan ook 'maar' op een vijfde plaats algemeen, maar dit was voldoende om de titel binnen te halen.

Zonder te rijden is ook Cedric Cherain kampioen in Frankrijk, maar dan in de groep N klasse. Cherain stond voor de wedstrijd aan de leiding, maar de wagen kon niet tijdig hersteld worden na de crash in de Condroz. Gelukkig voor Cherain waren de andere titelkandidaten ook afwezig in de Vaucluse en was de titel verzekerd.

Nog voor de wedstrijd begon waren er reeds 3 Belgische forfaits: Cedric Cherain, Bernard Munster en Kurt Vanderspinnen (Saxo T4). Gelukkig bleven er nog 4 Belgische deelnemers om te volgen: Dominique Bruyneel (Subaru WRC), Stefaan Prinzie (Subaru groep N), Alexander Romain (Subaru groep N) en Dimitri Bruyneel (C2 R2 Max).

Romain en Prinzie bleken aan elkaar gewaagd en stonden na 7 proeven slechts 10 seconden van elkaar gescheiden, in het voordeel van Stefaan Prinzie. Op kp 8 liep het mis voor Romain, een wiel liep af van de ex-Cherain Subaru Impreza met de opgave tot gevolg. Eerder was ook Dimitri Bruyneel reeds bij de opgevers, na dag 1 moest de handdoek geworpen worden wegens mechanische problemen aan de C2 R2 Max.

Stefaan Prinzie eindigde uiteidelijk als 21ste algemeen en 5de groep N in zijn tweede wedstrijd met de Suabru Impreza van NCRS (New Caen Rally Sport). "Fantastisch om zo het seizoen af te sluiten !" aldus Stefaan Prinzie in een SMS net na de wedstrijd.

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Verwante artikelen