× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

07-10-2009

Cedric Cherain op weg naar groep N titel in Frans onverhard kampioenschapKomend weekend Terres des Cardabelles

De 25 jarige Luikenaar Cedric Cherain zal dit weekend zijn leiderspositie in het groep N kampioenschap op onverhard verdedigen in de Terres des Cardabelles.

Ruim een maand geleden reed Cherain een heel sterke wedstrijd in de Terre de Causse, hij zette 2 scratches algemeen op zijn naam en eindigde 5de algemeen en 2de groep N. In de Terres des Cardabelles, de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap strart Cherain als leider in het groep N kampioenschap. Als we de afgelopen resultaten bekijken, de betrouwbaarheid van de Subaru van het Team Emosport en de samenwerking met zijn nieuwe co Bjorn Degandt zijn de kansen op de groep N titel groot. Ook de algemene titel is nog mogelijk voor Cherain, er zijn nog 40 punten te verdienen, 20 per wedstrijd, 10 punten voor de klasse en 10 voor de algemene uitslag...

"Voorlopig staan we 4de in het algemeen klassement, op 19 punten van Bruyneel, maar op 5 en 10 punten van Carbonaro en Chieusse, 3de en 2de in het kampioenschap", aldus Cédric. In het groep N kampioenschap heeft Cherain 1 punt voorsprong op Colsoul. "Ik ga me dan ook concentreren op de zege in de groep N, maar het zou stom zijn niet te denken aan het algemene kampioenschap."

Cedric Cherain zal ook samen met Renaud Jamoul de Condroz rijden met een Subaru. "Ik heb echt zin in de Condroz, ee, rally die ik heel goed ken. Maar eerst wil ik voorsprong nemen in het groep N kampioenschap in Frankrijk, om dan na de Condroz de laatste wedstrijd van het kampioenschap, de Vaucluse, met minder druk te kunnen betwisten."

Naast Cedric Cherain, zijn ook Dominique Bruyneel (Subaru Impreza WRC), Bernard Munster (Skoda Octavia WRC), Tom Colsoul (Lancer), Stephane Lhonnay (Lancer), Stefaan Prinzie (C2 R2 Max), Wim Soenens (C2 R2 Max) en Dimitri Bruyneel (Saxo T4) aanwezig in de Cardabelles. Dimitri Bruyneel zal in zijn tweede wedstrijd genavigeerd worden door Frank Werner. Kevin Rzepczynski pour le Team Emosport + 32 474/ 43 88 95

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Verwante artikelen