× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

25-06-2009

Mooie 19e plaats voor Jetcar Lancer EVO IX in IeperJohan Van Keer hangt helm aan de haak...

Mooie 19e plaats voor Jetcar Lancer EVO IX in Ieper

Nik Delbeke en Yannick Breyne haalden met de Jetcar Lancer EVO IV net de top 20 in deze loodzware editie van De Rally van Ieper. Piet Declercq had met de EVO VIII minder geluk. Hij moest met uitzicht op de fel begeerde top-20 plaats de strijd staken door een kapotte benzinepomp.

Johan Van Keer: "Door de omstandigheden de voorbije weken , hebben we binnen het team de koppen bij elkaar gestoken. Ik kon het niet meer opbrengen om mij klaar te stomen en heb dan ook forfait gegeven. Ik heb besloten om de 2 piloten die met onze wagens aan de start staan bij te staan door de finishen voor hen te doen. Ik moet zeggen dat ik het racen niet echt gemist heb. Dit is voor mij nog eens een aanduiding dat het tijd is om de helm aan de haak te hangen. Ik zal me in de toekomst dan ook nog uitsluitend focussen op de verhuur en op mijn zoon Tuur die aan zijn eerste rally’s toe is."

Nik Delbeke: "Ik heb het hele weekend met een smile rondgelopen. Van de eerste meters op de shakedown voelde de wagen goed aan. Ik heb dan ook van kilometer nul een goed tempo kunnen rijden en dat zijn we blijven houden. Op geen enkel moment kwamen we in de problemen. Enkel tijdens de 1e passage op KP heuvelland werd het even warm. Na Een jump moeten we met de achterbrug de grond geraakt hebben waardoor deze beschadigd was. Gelukkig konden we de KP beëindigen zonder al te veel tijdsverlies. We zijn dan rustig naar de service gereden en daar hebben de mensen van Het Jetcar Racing Team fantastisch werk geleverd: op minder dan 12 min was de gehavende achterbrug vervangenn waardoor we ook hier geen onnodige tijd verloren. Tijdens de laatste KP’s werkte de wagen terug perfect. Zo konden we dit fantastisch resultaat behalen. Een 19e plaats was onverhoopt. Bovendien is het een mooi cadeau voor mijn co Yannick. Het was voor hem immers een jubileumeditie. Hij stond hier namelijk voor de 25e keer aan de start."

Piet Declercq: "Ik hou een dubbel gevoel over aan deze rally. Tot 1 km voor de start van de eerste passage op KP Dikkebus liep alles perfect. We namen geen onnodige risico’s maar konden toch een strak tempo aanhouden. In het achterhoofd hield ik dat mijn ‘thuiskp’s’ helemaal op het einde kwamen en dat ik daar ongetwijfeld menige seconde zou kunnen terugnemen. De sfeer was uitstekend in de wagen en we keken er echt naar uit om ons in de laatste 2 boucles helemaal te geven toen plots in Klijte zonder enige aanwijzing onze wagen stil viel. We konden niet meer herstarten en moesten opgeven. Later werd het euvel gevonden; het was een kapotte benzinepomp die ons de das heeft omgedaan. Jammer maar dat is de sport."

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen