× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

24-06-2009

Filip PyckHet was al van 2005 geleden dan we nog eens aan de finish stonden

Filip Pyck

"Het was al van 2005 geleden dan we nog eens aan de finish stonden in Ieper. Hoog tijd dat het eens anders liep.

We lieten niks aan het toeval over, hebben ons grondig voorbereid en een fantastische wagen werd gehuurd bij Van den Heuvel Rallysport. Dezelfde wagen trouwens, die we huurden voor de Monteberg, maar waar we toch een dubbel gevoel aan overhielden. Op de shakedown voelden we al dat, zoals beloofd, de wagen pittiger en agressiever was geworden. Dit beloofde dus !

Voor de start van KP1 op vrijdag , hoorden we dat er al heel wat was misgelopen met starters voor ons, een reden temeer om toch met wat marge te starten en foutloos te blijven. Het lukte aardig, en op KP 1 pakten we al onmiddellijk de 24ste tijd. Op KP2, Hollebeke, hadden we een heel warm moment, toen we in 5de, veel te snel, een jump pakten. De achter trein danste wild rond, we konden de evo nog maar net onder controle houden, een ernstige verwittiging!
De volgende KP’s werkten we af zonder problemen en het vertrouwen groeide. Na dag 1 stonden we op een 19de plaats algemeen, wat ruim binnen de verwachtingen was.

Na wat raad van Van den Heuvel senior startten we dag 2, met de bedoeling om nog meer uit de wagen te krijgen, het liep goed we hadden een goed ritme te pakken.
Dit resulteerde in tweemaal een 15de en een 14de tijd. Het liep steeds beter en beter we schoven op naar plaats 16.
Aan de start van KP11, Heuvelland, werden we door een toeschouwer er op attent gemaakt, dat we lek stonden. We wisselden nog snel het wiel, maar konden niet vermijden dat we 2 minuten te laat pointeerden en 20 seconden straf tijd kregen . Eens gestart, gedroeg de wagen zich enorm vreemd, we waren overtuigd dat we terug lek stonden, maar dit was niet geval, waarschijnlijk stond de nieuwe band nog te koud.
Omdat we beiden uit de wagen waren gestapt, verloren we een minuut en plaats 16.
Bij de aanvang van de tweede ronde, besloten we er alles aan te doen om plaats 16 terug te nemen. Een leuk duel met Marcel Piepers was in de maak. We knabbelden de volgende kp’s aan onze achterstand. Met nog de finale KP van Heuvelland te gaan en 1.6 seconde achterstand, zouden we toch nog proberen die 16de plaats te pakken. Het lukte !

We stonden niet alleen nog eens aan de finish, maar ook het resultaat was onverhoopt ! Het is dus een fantastische week geworden en we danken onze sponsors “Meubelen Crack”, “Pico’s Koffie” en co-piloot “Keurslager Ignace Lampaert”. Ook een attentie is op zijn plaats aan het complete team van Van Den heuvel, waar we enorm fijn hebben mee samengewerkt.
"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen