× LIVE INFO - Sezoensrally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - Sezoensrally

05-04-2009

Terre De Provence winst voor Chambon, opgave Tanghe

Terre De Provence

De tweede dag van de Terre De Provence begon niet zo goed voor de Belgen. Claudie Tanghe kreeg de C2 niet gestart in het wagenpark, na 9 minuten kon de C2 van Caen Rallysport toch vertrekken voor de verkenningen. claudie en Denis kwamen er voorlopig vanaf met een straftijd van 90 seconden, voorlopig want na de eerste wedstrijdronde moest Claudie zich naar de koersdirectie begeven. "Deze morgen toen we de C2 probeerden te starten kregen we hulp van de mecaniciens van Caen, we wisten heel goed dat dit kon bestraft worden, maar het was dat of meteen om 6u30 terug in bed kruipen. De koersdirectie heeft beslist ons na de eerste ronde uit koers te nemen" aldus een ontgoochelde maar toch tevreden Claudie Tanghe. "Ja, het was heel tof! We hebben ons goed geamuseerd en hebbenook vandaag nog enkele mooie tijden kunnen draaien."

Recht tegenover de service plaats van Caen stond het team van BMA, daar viel deze morgen bij de service voor de eerste ronde geen goed nieuws te rapen. "Problemen met de diffs," wist Bernard Munster ons te vertellen. Dominique Bruyneel was wel tevreden van zijn eerste wedstrijd met de Subaru WRC S5 WRC "Ik hoor dat ik heel spectaculair doorkom, dat is wel goed maar mijn doelstelling is nu om efficienter te gaan rijden. Chambon inhalen zal niet meer lukken."

Chambon bleef inderdaad leider in de wedstrijd en onze landgenoot Bruyneel sloot de eerste manche van het onverhardkampioenschap verdienstelijk als tweede af. De volledige top 3 bleef op de laatste wedstrijddag ongewijzigd, Ferrier sloot de top 3 af en won in zijn EVO 9 de groep N.

De derde wagen uit het team van BMA, de groep A Impreza van Alain Deveza, gaf op de verbindingsweg naar de voorlaatste proef op met mechanische problemen, daardoor kon Bernard Munster na zijn mechanische problemen toch nog een plaats opschuiven, hij werd 5de net voor de EVO X van Bob en Tom Colsoul. Cédric Cherain kreeg de Subaru steeds beter onder de knie en schoof op naar een 6de plaats in groep N en een 13de plaats algemeen.

Na het uitvallen van teamgenoot Claudie Tanghe was het Patrick Snijers die de onze driekleur moest verdedigen bij de C2's. "Die Fransen zijn verdomd snel," aldus een strijdvaardige Snijers. "ik begrijp niet goed waar zij die tijd winnen, nu kunnen we nog het excuus gebruiken dat dit onze eerste onverhard wedstrijd is, maar vanaf Auxerre is dit niet meer mogelijk..." Het was Jerome Jacqout die de snelste C2 was, Snijers volgde ruime 2 minuten later vierde C2 en 22ste algemeen. Patrick en Wim laten de moed niet zakken, vanaf nu staat de rally-agenda goed vol en begin mei gaan ze met heel wat wedstrijdritme opnieuw de strijd aan in Auxerre, "De wagentjes zijn bijzonder goed, we kenden geen enkel probleem en ik kan je verzekeren ze krijgen wat te verduren..." aldus co Wim Soenens. "Simon Jean-Joseph gaf ons vandaag wat tips voor een betere ophanging, ik kijk nu al uit naar de volgende koers!"

Stefaan Prinzie moest vanochtend als 65ste de baan op, "Je hebt gisteren zelf de video's gezien, geschift toch? Iets anders hé dan pakweg de TBR! We hebben met het team de onboard eens bekeken en ook Snijers gaf toe dat ik hard ga, enkel los ik nog te vaak waar zij volluit blijven gaan."

Hopelijk plaatst Stefaan de onboard beelden binnenkort op YouTube zodat we met z'n allen kunnen genieten van de prachtige proeven in de omgeving van Digne-les-Bains. Uitslag

1 CHAMBON STEPHANE - PAQUE ANTOINE / SUBARU IMPREZA WRX 1h26'06s40
2 BRUYNEEL DOMINIQUE - DESCAMPS JEAN CHARLES / SUBARU S5 WRC op 56s30
3 FERRIER CHRISTOPHE - VEILLAS BENJAMIN / MITSUBIS LANCER EV9 op 1'05s70
4 CHIEUSSE PAUL - GUELLERIN PHILIPPE / PEUGEOT 206 WRC op 2'39s50
5 MUNSTER BERNARD - PIROTTE CEDRIC / SKODA OCTAVIA WRC op 3'03s40
6 COLSOUL BOB - COLSOUL TOM / MITSUBIS LANCER EV10 op 3'19s60
11 FALCO JEAN MARC - LEGARS SERGE / RENAULT CLIO R3 op 6'56s80
13 CHERAIN CEDRIC - JALET JOHAN / SUBARU RX STI op 7'15s
15 JACQUOT JEROME - NOUVION MAX / CITROEN C2 R2 MAX op 8'03s40
22 SNYERS PATRICK - SOENENS WIM / CITROEN C2 R2 MAX op 10'06s60
53 PRINZIE STEFAAN - VERMEULEN SHARON / CITROEN C2 R2 MAX op 19'55s30

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen