× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto http://www.daviddesign.be MR Group

04-04-2008

Voorstelling: Coene, Cools, Dolfen en Derynck

Voorstelling: Coene, Cools, Dolfen en Derynck Voorstelling: Coene, Cools, Dolfen en Derynck Voorstelling: Coene, Cools, Dolfen en Derynck Voorstelling: Coene, Cools, Dolfen en Derynck Voorstelling: Coene, Cools, Dolfen en Derynck Voorstelling: Coene, Cools, Dolfen en Derynck

Gisterenavond was er in Moorslede de voorstelling van 4 rallyteams: Bert Coene (Mitsubishi Lancer EBO 8), Kris Cools (Citroen C2 R2 Max), Steven Dolfen (Peugeot 106) en Hein Derynck (Ford Fiesta ST). De opgesomde teams vormen samen het HANKOOK-team.

De vertegenwoordigers van het bandenmerk Hankook waren dan ook speciaal uit Nederland overgekomen. "We komen heel graag naar BelgiŽ," wist een vertegenwoordiger ons te vertellen. "Rallysport is heel anders hier in BelgiŽ dan in Nederland, de sfeer is heel anders en ook de wegen zijn veel uitdagender... Momenteel doen we enkel voor de Fiesta van Hein full-support, we willen rustig aan opnieuw een naam opbouwen in de autosport."

Bert Coene is duidelijk heel trots over zijn nieuwe wagen (Lancer EVO 8). "Al moet ik wel zeggen dat ik nog nooit zo zenuwachtig was voor een wedstrijd. Als we de deelnemerslijst van het Criterium overliepen moesten we vaststellen dat we met deze wagen bij de favorieten horen... Ik had eigenlijk gehoopt om gisteren wat meer te kunnen rijden, ik moet de Lancer nog altijd leren kennen. Ik reed enkel nog maar de sprint in Moorslede, en daar moesten we vroegtijdig aan de kant."

Er gingen ook veel ogen naar de Citroen C2 R2 Max van Philcars waarmee Kris Cools de TAC zal afwerken. "Ik ben blij dat er een tweede Max zal zijn in Tielt, Claudie is een goede piloot en zo kunnen we meteen wat vergelijken. Ik ga me wel niet te veel concentreren op de tijden, aankomen is een prioriteit in Tielt, en wie aankomt zal zowiezo goed scoren ! Ik heb een dankzij Phil een mooie kans gekregen en ben dan ook heel dankbaar, we hebben budget voor 5 BK wedstrijden en Ettelgem. We moeten nog kiezen of we de Wallonie of Haspengouw zullen rijden, beide rally's zijn totaal nieuw voor mij. Ik denk echter in de Haspengouw beter te kunnen scoren."

Voor Kris is de rally van Tielt nog maar de 18de rally die hij afwerkt. "En onder die 18 wedstrijden zitten nog enkele sprints." wist Kris aan te vullen. "Ik hoop dit jaar nog wat concurrentie te krijgen, maar voorlopig zijn dit en de wagen van Caen de enige R2 Max in BelgiŽ. Burton en Croes zouden ook interesse hebben, maar hebben nog geen auto besteld."

Yprauto

http://www.daviddesign.be
MR Group

Trefwoord(en)

Verwante artikelen